JeanSieraden

Van spijkerbroek tot sieraad

Tijdens mijn opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving heb ik veel geëxperimenteerd met het materiaal spijkerstof. Het liefst oude versleten spijkerbroeken. Gedurende dit hele proces heb ik mijn eigen techniek ontwikkeld. Ik verknip de broeken tot stroken welke ik verwerk onder de naaimachine en uiteindelijk vormgeef in verschillende patronen. In juni 2012 ben ik beeldend afgestudeerd met een installatie bestaande uit 555 vlinders van spijkerstof.

Na vooral autonoom beeldend werk ben ik in januari 2013 verder gaan experimenteren met de bovenstaand omschreven techniek. Hieruit ontstonden bijzondere draagbare sieraden. De JeanSan Basic collectie bestond vooral uit simpele oorbellen en hangers. De JeanSan Multi was één sieraad dat dankzij de handige magneetslotjes op vele verschillende manieren draagbaar was. Ook waren ze aan beide zijden te dragen; de stoere spijkerstof-zijde, of de zachte kleurrijke stiksel-zijde.

Van 16 maart tot 18 augustus 2013 zijn deze JeanSan Basic en Mutli sieraden te koop geweest in een speciale museumshop van het GEM te Den Haag. Dit was in het kader van de internationale kunstmanifestatie Ja Natuurlijk .  Meer informatie vind u hier.

Deze sieraden ben ik steeds verder door gaan ontwikkelen tot draagbare kunst. Zo ontstond er een exclusieve collectie geïnspireerd door kant. Het zijn sierlijke ontwerpen met een ‘rough edge’. Deze collectie is van 11 oktober 2013 tot en met 5 januari 2014 te zien geweest in Gallerie Pouloeuff te Naarden. Meer informatie vind u hier hier.

IMG_1062-1

Bovenstaand sieraad is door bezoekers van Galerie Pouloeuff gekozen als werk van de maand en heeft de Publieksprijs gewonnen! Zie de JeanSanFacebook.