Sandra Hendrikse

Sandra Hendrikse

Even voorstellen: mijn naam is Sandra Hendrikse, de kunstenares achter alles op deze website. Al van kinds af aan ben ik een creatief persoon. In mijn vrije tijd was ik altijd al bezig met het creëren van dingen. Na lang wikken en wegen heb ik besloten mijn droom achterna te gaan en dit heeft in 2007 geleid tot het volgen van de opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.Sandra_Hendrikse

Gedurende deze opleiding heb ik aan mijn persoonlijke creatieve ontwikkeling gewerkt. Naast fotografie, 3 dimensionaal werk en vele andere technieken en materialen waar ik mee heb gewerkt, kwam mijn fascinatie voor textiel (met in het bijzonder spijkerstof) sterk naar voren. Ik heb dan ook veel geëxperimenteerd met dit materiaal. Zo heb ik bijvoorbeeld een sieraden collectie met als thema ‘kant’ gemaakt. In juli 2012 ben ik beeldend afgestudeerd met mijn werk 555 vlinders van spijkerstof. Meer informatie en foto’s van mijn werk zijn te vinden in mijn portfolio.

Na alle opdrachten voor mijn studie kan ik nu eindelijk echt voor mezelf aan de slag. Dit heeft geresulteerd in het ontwerpen van een draagbare sieraden collectie van spijkerstof. Meer informatie over mijn sieraden vind je hier.

Reacties en feedback op mijn werk en website zijn van harte welkom via de mail of de JeanSan Facebook.